Στο δρόμο του λαδιού

10.11.17 – 12.11.17

Το φθινόπωρο, η εποχή της συγκοµιδής της ευλογηµένης ελιάς έφτασε και οι ελαιώνες γεµίζουν από παρέες για να συλλέξουν τον ελαιοκαρπό και να παράξουν το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.

Η οικογένεια Πετροπουλάκη που παραδοσιακά κατέχει έναν από τους µεγαλύτερους θύλακες ελαιώνων της Λακωνικής Μάνης ανοίγει φέτος για πρώτη φορά τα κτήµατα της στους φίλους του ∆ηµήτρη και του Νίκου, για να βιώσουµε µαζί την κουραστική αλλά ταυτόχρονα µοναδική και αναζωογονητική εµπειρία συγκοµιδής του άγουρου ελαιοκαρπού και της παραγωγής του φυσικού χυµού, του αγουρέλαιου, που θα απολαύσουµε όλοι µας στο οικογενειακό τραπέζι, για µια χρονιά ακόµη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ευκαιρία µοναδική για να γίνετε και εσείς έστω και για λίγο κοινωνοί της αγροτικής ζωής και των συνηθειών και των παραδόσεων της Μάνης.

Συγκεκριµένα, στις 11 Νοεµβρίου, προγραµµατίζεται η συλλογή άγουρου καρπού ποικιλίας Κορωνέικης, στον Ελαιώνα Αµµουδάρα.

Ειδικότερα το πρόγραµµα του τριηµέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή, 10 Νοεµβρίου: άφιξη στο ALISTOS Hotel, στη Ράχη Γυθείου και γνωριµία

Σάββατο, 11 Νοεµβρίου: Πρωινό ξύπνηµα και µετάβαση στον ελαιώνα Αµµουδάρα που βρίσκεται σε απόσταση 800µ από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Εκεί θα στρώσουµε τα λιόπανα, θα µαδίσουµε µε το χέρι τις ελιές που βρίσκονται στα χαµηλά κλαδιά των δέντρων, θα κλαδέψουµε, θα ξεκλαρίσουµε και στο τέλος, µε το βασίλεµα του ήλιου θα σακιάσουµε τις ελιές για να τις µεταφέρουµε στο ελαιοτριβείο όπου και θα µυηθείτε στον τρόπο εξαγωγής του πολύτιµου αγουρέλαιου ώσπου να τρέξει αυτό ολόχρυσο στα µπουκάλια και να ξεχυθούν οι µυρωδιές του λιοτριβιού. Με την επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ, γεµάτοι ικανοποίηση, θα απολαύσουµε ένα πλούσιο φαγοπότι, ως ανταµοιβή της συµµετοχής σας σε αυτή την αλησµόνητη εµπειρία, µε άφθονο φρέσκο ελαιόλαδο.

Κυριακή, 12 Νοεµβρίου: Επιστροφή έχοντας στις αποσκευές σας ένα µπουκάλι βιολογικό αγουρέλαιο «Ράχη της Μάνης» πλούσιο σε πολύτιµες για τον οργανισµό µας πολυφαινόλες, που εσείς οι ίδιοι µε τα χεράκια σας µαζέψατε και στην ψυχή σας τη γεύση και την οσµή του αέρα του βουνού, της θάλασσας αλλά και του εδάφους της γης της Αµµουδάρας µε τους υπεραιωνόβιους ελαιώνες, όπου εσείς περπατήσατε και µοχθήσατε.

Κόστος: ∆ίκλινο ∆ωµάτιο, 190€. Τρίκλινο δωµάτιο, 210€.
Τετράκλινο δωµάτιο (family room), 230€.
Η τιµή περιλαµβάνει 2 διανυκτερεύσεις µε πρωινό, ∆εκατιανό το Σάββατο στα κτήµατα
και βραδινό το Σάββατο στο ξενοδοχείο.

espa epsa2